Окръжна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем Т.Д., на 54 г., за това, че на 20.12.2023 г. на автомагистрала „Тракия“, в района на км 67, в платното за движение от гр. София за гр. Пловдив, при управляване на товарен автомобил – влекач, марка „Ивеко“, с полуремарке, нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на 48-годишния Г.Л. – престъпление по чл. 343, ал. 1, буква „В“, вр. чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На настоящия етап не са налични доказателства Т.Д. да е управлявал моторното превозно средство с превишена скорост. Пробите му за алкохол и наркотични вещества са отрицателни.

Спрямо обвиняемия Т.Д. е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева. С постановление на наблюдаващия прокурор от 21.12.2023 г. му е наложена забрана за напускане на пределите на Република България. Постановено е и временно отнемане на свидетелството му за управление на автомобил от компетентния орган – отдел „Пътна полиция“ при ОД на МВР. Действията по разследването продължават.