На 21.12.2023 г., в Административен съд – Пазарджик по традиция се проведе инициативата „Председател на Административен съд – Пазарджик за един ден“, съобщи Веселка Златева, председател на Административен съд – Пазарджик.

На гости на съда бяха Мариета Атанасова, Аделина Асенова и Александра Александрова – ученички в Xв клас, специалност „Съдебна администрация“ на Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт – гр. Пазарджик. Под наставничеството на председателя на съда – Веселка Златева за няколко часа гимназистките влязоха в ролята на председател на Административен съд – Пазарджик. Те се запознаха отблизо със служебните задължения на един административен ръководител на съд и с организацията на работа. В служба „Регистратура“ присъстваха на техническото разпределяне на делата чрез специализирания софтуер, внедрен от Висшия съдебен съвет.

В разговора си със съдия Златева младите хора споделиха, че след завършване на средното си образование имат планове да кандидатстват по специалността „Право“ и да продължат образованието си в България.

На въпроса какво най-силно си пожелават за Коледа, отговорът на трите момичета беше да няма бездомни хора и кучета, обществото ни да е по-добро и съпричастно.

В края на работния си ден като председатели на съда любознателните и отлични ученички получиха подаръци – коледни термочаши!