Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Поредната награда за доброволец от Детско полицейско управление в ОДМВР-Пазарджик. Този път тя е за четвъртокласника Ангел Пенчев от Начално училище „Никола Фурнаджиев” в Пазарджик.

Той, както и много деца от детските полицейски управления в цялата област взе участие в национален конкурс за детска рисунка. Специално подбрано жури от служители на Главна дирекция „Национална полиция” след обстойно обсъждане избра творбата на Ангел да заеме призовото 1-во място в конкурса.

Ученикът заедно със своите родители и служители от ОДМВР и РУ-Пазарджик отговарящи за реализацията на проекта „Детско полицейско управление” би награден от директора на главната дирекция главен комисар Атанас Илков. Това стана в рамките на тържествената церемония „Полицай на годината“ в Националния дворец на културата в столицата.

Тя се организира от ГДНП в партньорство с фондация “Доверие и закрила“ По традиция на нея се награждават служители и колективи, постигнали високи резултати и чиято работа е станала видима за обществото.

По време на събитието се организира и благотворителна изложба на детски рисунки, изработени от възпитаници на Детското полицейско управление. Събраните средства ще бъдат предоставени на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Картината на Ангел Пенчев от ДПУ при НУ”Никола Фурнаджиев” бе закупена от главен комисар Илков и бе дарена от него на ОДМВР-Пазарджик, където ще краси фоайето на областната дирекция.