Кампанията “За баба и дядо“, организирана от „Добро сърце – Пазарджик“ постигна небивал резултат през декември месец тази година. Заедно с множество съмищленици и добри хора от целия град бяха подсигурени хранителни продукти от първа необходимост за повече от 400 възрастни хора в областта.

Подготвените индивидуални пакети съдържат ориз, боб, леща, макарони, вариации на месни и безмесни консерви, хляб, кореноплодни зеленчуци, брашно, сол, захар и сладки.

Всеки индивидуален пакет включва и новогодишна картичка, изработена от малчугани в конкурса „Направи добро за Коледа“, който беше организиран от Общински детски комплекс – Пазарджик.

Акцията включва както града, така и всички села в общината. Целта на организаторите от „Добро сърце – Пазарджик“ е не просто еднократно да се подсигурят основни храни за празниците на възрастни хора, а да се даде пример на постоянно отношение и уважение към тях.

Инициативите на „Добро сърце – Пазарджик“ и партньори стимулират постоянна промяна в културата в обществото ни и качествената взаимопомощ за общности в нужда в цялата област.

А какво  по-добро от това целият град да се обединява по-често за истински добри каузи, нали?