Авторка на домова кражба е установена и задържана от криминалисти от РУ-Пазарджик. В средата на декември апаш проникнал в жилището на 72-годишна жителка на пазарджишкото село Огняново. От секцията в хола апашът отмъкнал портмоне със сумата от 180 лева. С работата по случая се заели служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. След близо половин месечно разследване те изяснили, че автор на посегателството е  46-годишна жена от Пещера. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство.

Двама водачи шофирали под въздействието на наркотици са установени и задържани през уикенда.

В събота вечерта при рутинна проверка автопатрул на РУ-Велинград установил, че 19-годишен младеж от село Долна Дъбева е зад волана на „Мерцедес“ под въздействието на дрога.

Аналогичен е и случая с 27-годишен мъж от септемврийското село Варвара. Той управлявал джип „БМВ“, а пробата му за употреба на наркотици се оказала положителна.  И двамата водачи са дали кръв за химичен анализ. Те са задържани за срок от 24 часа в арестите на полицейските управления във Велинград и Септември. По случаите са образувани бързи производства.