Гората.бг, ще подари 18 000 плодни, медоносни и паркови дръвчета на хората от Пазарджик и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ.
 Ще подаряваме плодни – кайсии, сливи (жълта афъзка), дюли, ябълки (подложка), череша ( махалебка, дива), орехи и паркови и медоносни люляци, липи, бряст, явор, медоносна акация и др.
 От 15:30 ч., в събота, Ви чакаме на „Тортата“ – площад „Константин Величков“, Пазарджик: https://goo.gl/maps/WSbzRy3XR3uQCc2k8
Този сезон засаждаме още 1 милион дървета, за 5 месеца!
А и ще продължим към голямата ни цел, общо 5 милиона дървета в България до 2025, засадени с доброволци, вече сме засадили над 2.8 милиона. Ще помогнем и на пчелите с медоносни дървета, на хората и животните с плодни. На Земята с всяко дърво! И ще направим Пазарджик и областта по-зелени, красиви и чисти.
Повечето фиданки (млади дръвчета) са 40-130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра. Сливите (жълта афъзка), дюлите, кайсиите и орехите са директно плододаващи, ябълките и черешите НЕ са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират.
Ще получите инструкции за съхранение, засаждане и грижа.
Ще може да получите по колкото искате дръвчета – 10, 20, 50 или колкото можете да засадите.