Като кмет на Пазарджик искам да отправя най-топлите си поздрави за Великден към всички наши съграждани, които празнуват днес – за нашата католическа общност, нека този ден на възкресение и надежда изпълни сърцата ви с радост. И към нашите арменски приятели – знайте, че очакването за обновление и прераждане е чувство, споделяно от всички нас.
В тези времена, когато нашият свят се чувства все по-разделен, посланието на Великден е по-уместно от всякога. Това е напомняне за силата на обединението, разбирането и подкрепата един друг, независимо от нашите различия. Става дума за разпознаване на стойността на нашето многообразие и силата, която идва от възприемането на различни традиции и вярвания.
Докато се потапяме в месец на празненства, нека помислим как можем да насърчим една по-приобщаваща общност. Общност, в която всеки глас се чува, всяка култура се празнува и всеки човек се чувства с принадлежност. Нека изграждаме мостове на разбирателство и сътрудничество през всяко едно предизвикателство – честит празник!
Петър Куленски
Кмет на Община Пазарджик