Областният управител Валентина Кайтазова прие поканата на учениците от 4 б клас в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ и техния ръководител Нели Методиева, по повод инициативата „Походът на книгите“.
„На финала на тази страхотна инициатива в цялата страна вярвам, че интересът ви към книгите и четенето никога няма да спре. Компютърната мишка не бива да измества хартиената книга, която е извор на знания, мъдрост, на духовно израстване. Благодаря Ви за поканата да четем заедно днес, надниквайки с разум и сърце в богатия свят на един от емблематичните български автори, сътворил безброй книги за деца – Ангел Каралийчев, каза областният управител. Валентина Кайтазова прочете пред децата разказа „Другари“ от Ангел Каралийчев, а те с интерес разсъждаваха върху съдбата на героите и посланията на автора на творбата.
В присъствието на директора на училището Даниела Кемчева и класния си ръководител, учениците споделиха някои от любимите си книги от поредицата за Хари Потър, „Приключенията на Дръндьо“ и много други.