Драгомир Стойнев почете Априлската епопея в Батак с послание училищата да възпитават в родолюбие и традиционни ценности

Водачът на листата на „БСП за България“ Драгомир Стойнев участва в честването на 148-та годишнина от Априлската епопея в Батак. Едно от най-драматичните събития в българската история беше отбелязано с празнична вечерня и поднасяне на венци и цветя в църквата „Св. Неделя“ и тържествена заря-проверка. Отстояване на българските национални интереси, на независимостта и суверенитета на България, са наши основни ценности и днес, сподели Стойнев пред жители на общината. И сега, както през бурната пролет на 1876 година, трябва да сме със съзнанието, че носим историческа отговорност, подчерта той.

 

Продължаваме да поставяме грижата за хората, защитата на общественото благо и опазване на сигурността в страната като приоритети, подчерта първият в листата на „БСП за България“. Той сподели пред присъстващите, че БСП подготвя приемане на Закон за защита и употреба на българския език, писменост и книжовност. Според него е изключително важно в българските училища и детски градини да се засили възпитателната работа в подкрепа на традиционни национални ценности, родолюбие и познаване на историята.

Драгомир Стойнев поздрави с тържествата за Априлската епопея и кмета на Батак инж. Георги Харизанов. Граждани на Батак го поздравиха, че е народният представител, който най-често са виждали в Общината си. В честванията участваха също кандидатите за народни представители Петя Цанкова, Жечка Ташева и Гергана Ганева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!