Лидерът на Граждански блок – Иван Гешев бе гост на тържеството послучай 148 години от избухването на Априлското въстание в Батак. Той бе придружен от хората в листата на гражданското движение в нашия избирателен район. Те поднесоха цветя в храма „Св.Неделя“, където през април 1876 г. е извършено едно от най-големите зверства в Европа. Над три хиляди души губят живота си само защото са повярвали, че могат да бъдат свободни. Сред жертвите на този геноцид, освен бунтовниците, са и невръстни пеленачета, деца, жени и старци.

Водачът на листата д-р Десислава Костадинова заяви: „Тук сме за да се поклоним пред героичния подвиг на Батак. Днешният ден е символ на прераждането, което трябва да извърши всеки един от нас. Нямаме право да мълчим, когато виждаме как цялата държавност се срива. В името на баташките мъченици, в тяхна памет, сме длъжни да върнем свободата на хората, защото те ясно осъзнават, че справедливостта и равноправието в днешното време липсват. Подкрепете ни за да можем да направим именно това – да върнем вярата в справедливостта“.

„Посетих града символ на истинския героизъм и саможертвата, в името на най-висшата ценност – Свободата. Нека в този ден се поклоним пред паметта на онези, които с достойнство, с гордост и чест се бориха и дадоха живота си за България.“ – каза ексглавният прокурор Иван Гешев.

Днес е празникът на Батак, денят, с който градът почита своите над три хиляди жертви, които разтърсиха Европа и предизвикаха намесата на Великите сили. Днес се почитат и жертвите на Априлското въстание, които са канонизирани от българската праволавна църква.

Ръководството на Граждански блок честити празника на града и пожелава на всички българи да не забравят своя род и добродетелите завещани ни от дедите.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!