На стадиона в “Зоната на здравето” вчера в Пазарджик се проведе областният кръг от ученическото състезание на Младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”. Състезанието беше открито от главен инспектор Румен Маргитин – Началник на сектор Превантивна и контролна дейност“ към РДПБЗН – Пазарджик. 
Двете състезателни дисциплини, в които младите огнеборци мериха сили, бяха „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м. щафетно бягане с препятствия“. В оспорваната надпревара сред най-добрите отбори на територията на областта, учениците от ОУ „Двайсти Април“ – град Панагюрище се класираха на първо място в дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ с резултат 936 точки и на второ място в дисциплината „400 м. щафетно бягане с препятствия“ с резултат 97 точки.
Общият резултат от двете дисциплини е 1033 точки, който класира отбора на първо място в състезанието. Второто място в комплексното класиране спечели отбора на ОУ „Васил Левски” с. Величково, община Пазарджик с 1023 точки, а на трето място се класира отбора на ОУ “Христо Ботев” гр. Велинград с 975 точки. Главен инспектор Румен Маргитин награди победителите и закри мероприятието.
Отборът на ОУ „Двайсти Април“ – град Панагюрище ще представи област Пазарджик на Националното ученическо състезание на Младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” в края на месец май 2024 г.