Основната  сцена по повод празника на Пазарджик ще бъде на пл. „К. Величков“ от 20:00 с участието на с участието на Николина Чакърдъкова, Диана Експрес и Миро и водещ Атанас Стоянов (Наско от БГ Радио), съобщиха от Община Пазарджик.

Другата сцена, която ще бъде отворена за участията на FYRE, Lady B и Маги Джанаварова, съответно от 19:00 и пиано бар под звездите от 23:00, ще е разположена в Парк „Градините на света“.

Правим това, защото са няколко много различни стила с крайно различна аудитория от тази на основната сцена. По този начин даваме възможност всяка една от сцените да бъде посетена в сътветния си час, без това да предизвика разноогласие в предпочитанията – желаем празникът на града да бъде такъв за всеки човек, допълват от Общината.


ПРОГРАМА:

08:00 – Църква „Св. Св. Константин и Елена“ – Тържествена литургия. Литийно шествие до пл. „К. Величков“

09:00 – Пред Младежкия дом и ХГ „Станислав Доспевски“ – детски пленер „Пазарджик през моите очи“

09:30 – Пл. „К. Величков“ – Балетни формации

10:30 – Пл. „К. Величков“ – Изпълнения на духов оркестър към Симфонично-оперетно дружество – Пазарджик и Мажоретен състав „Мистерия“ при ОДК, гр. Пазарджик

11:00 – Пл. „К. Величков“ – Вдигане на флага на Пазарджик и Тържествен благодарствен

Водосвет

11:30 – Пл. „К. Величков“ – Ритуал с новороденото и децата, родени на Празника на гр.Пазарджик. Празнична програма с участието на Ансамбъл за народни песни и танци “Пазарджик”

11:30 – Пл. „Възраждане“ – Програма с хорови състави

13:00 – 14:00 – Пл. „К. Величков“ – ул. „Асен Златаров“ – стрийт денс с участието на Школа по стрийт денс „MyDanceExperience“ при ОДК, гр. Пазарджик

19:00 – Парк „Градините на света“ – Празничен концерт с участието на FYRE

20:00 – Пл. „Константин Величков“ – Главен празничен концерт с участието на Николина Чакърдъкова, Диана Експрес и Миро.

Водещ Атанас Стоянов (Наско от БГ Радио)

23:00 – Парк „Градините на света“ – Пиано бар под звездите с участието на Lady B и Маги Джанаварова