До

Уважаемите медии
От 
Йордан Милчев Минев, бивш футболист и настоящ член на УС на ФК Хебър 1918
От много време искам да изкажа публично мнението си за случващото се в родния ми клуб Хебър след последното Общо събрание през месец март, но за да не всявам раздори и за да запазя спокойствие преди най-важните мачове на отбора, които бяха на всичко отгоре и съдбоносни, се сдържах от каквито и да е медиини изяви. На 5 март това събрание излъчи настоящия УС, в който сме – моя милост, Владимир Гаджев, Тинко Василев, Лазар Костов и Димчо Ганев.
За какво говорим?
От края на месец март два пъти ги каня на среща за да видим как ще излиза клуба от тоя батак и какви ще бъдат следващите ни стъпки, но и двата пъти Тинко Василев и Лазар Костов имат работа. За мен това е меко казано неуважително. Да не кажа обидно. Тези хора не са се допитали до мен за нито едно решение. Аз смятам, че в УС трябва да има два вида хора – такива, които могат да осигурят средства и такива, които да разбират от футбол. Досега техните решения бяха следните: да сменят управителя на стадиона; да сменят чистачката Нина; да намажат ските на бай Кольо Райчев дето коси терена, да оставят треньорите в школата сами да вземат решение кой ще им бъде шеф (това го няма в историята на футбола). Ами щом взимат решенията само Гаджев, Василев и Костов, бих искал да ги попитам няколко неща:
– Колко пари са привлекли в клуба за тези три месеца?
– Искаше ли Тинко Василев да си гласува заплата?
– Взимал ли е Тинко Василев кеш под формата на адвокатски хонорар в размер на 4020 лв от Хебър?
– Разговаряли ли са с футболистите за нови договори и ако да, аз защо не съм присъствал на тези разговори?
– Изготвили ли са бюджет за сезон 2024 – 2025 г.?
– Вярно ли е, че старото ръководство са им оставили около 500 хил лева в банковата сметка?
– Изпълняват ли си задълженията към НАП по споразумението дето се направи?
– Ще платят ли заплатите на треньорите в ДЮШ за м.януари, февруари и март?
– Защо като Елизар Спасов обеща на треньорите в ДЮШ да им плаща заплатите от ЕФБЕТ-а и спази обещанието, си сегашното ръководство не го правеха плюс една заплата, която им беше обещана от трансфера на Георги Николов?
– Така ли новото ръководство предложено от г-н Кулински се грижи за треньорите в ДЮШ?
– Същият г-н Кулински не искаше да дава на професионалисти, а на школата – направи точно обратното.
– Господина Тинко Василев излизаше с декларации за защита на треньорите в ДЮШ, а сега същият дава на футболисти, треньори и администрация от първия отбор, а на треньорите в ДЮШ не дава мангизи.
– Г-н Кулински, това ли са според вас „хората с репутация и милеещи за футбола в Пазарджик“ или са поредните „специалисти” дошли да припечелят някой лев?
В заключение ще кажа, че заради това тотално и явно несправяне със ситуацията и похарченото 3 месеца време, трябва да има ново Общо събрание и да има нови членове в УС, защото както са тръгнали, тези хора ще изпратят Хебър в „Б“ областна група. Ако не се направи възможно най-скоро промяна, няма да дойде нито един футболист в Хебър и нито един инвеститор. Повярвайте ми.
 
Йордан Милчев Минев