Балони, усмивки на малки и големи, настроение и прекрасни деца изпълниха централния площад на Пещера. По случай 1-ви юни – Ден на детето, малчуганите от детските градини  и ЦПЛР- ОДК подготвиха за своите родители, приятели и гости музикална програма.

С концерт „Приказния свят на мечтите “ участниците поздравиха присъстващите на пл. „България“и  се погрижиха да направят настроението още по-празнично. И докато едни танцуваха и пееха около сцената, други награждаваха с отличия младите таланти.

Детският празник се организира по инициатива на кмета на община Йордан Младенов. „С общи усилия ще дадем простор на всяко дете, ще го насърчим да споделя, да има позиция и да потърси подкрепа.

За да расте волно и свободно в своя град, заедно с хората, които го обичат.“, каза градоначалника в началото на празничното събитие.

Денят на детето не остана чужд за Васил Филев- председател на Общински съвет Пещера и зам.-кмета Гълъбина Карамитрева. На празничното шоу дойдоха общественици, преподаватели и възпитатели, писатели и творчески дейци.