„Аз съм Николай Кабут. След една мащабна благотворителна акция за два дома за деца в неравностойно положение в гр.Пловдив, проведена от българи, които живеят и работят в Германия, а и наши сънародници тук, организирана от мен, реших да създадем страницата „Добрите сърца“ във фейсбук, чрез която да организирам добри дела“. – така започва разказът на Никола, който изпрати, а неговата учителка Елена Божков раздаде на децата от брациговското село Бяга – дрехи и играчки.

„Събирайки нещата за България, изпращам редовно и за с.Бяга. Те са за малките и големите жители. С любезното съдействие на моята бивша учителка, г-жа Елена Божкова, която на доброволен принцип приема, помага и раздава на нуждаещите се даровете от сърце. Винаги документира със снимков материал и държи на отчетността.“ – казва Николай, който живее в Германия.

„Надявам се през м. декември да зарадваме жителите на селцето с подходящи дрехи и обувки. “ Добрите сърца“ работят изцяло благотворително, не са регистрирани като организация. Идеята е добри и сърцати хора да дават от себе си в помощ на другите.  И ще завърша с една моя мисъл, която е като мото на тази страница, а именно: „Добрият човек оставя следа у другите като им дава част от себе си“. – казва Николай.

Той е бивш възпитаник на Дома за деца и юноши „Васил Петлешков“ в Брацигово и смята, че човек никога не трябва да изоставя и подминава по-слабите от себе си. Независимо дали става дума за деца или възрастни. Всеки човек заслужава внимание и уважение. Ако всеки спазва този принцип опитвайки да не наранява околните, светът би бил по-добро място за живеене.