Веселин Великов ще води като старши-треньор мъжкият представителен тим на ФК Хебър през сезон 2024/2025 г. Наследнкът на Любослав Пенев започва официално работа от днес, а в спортно-техническия му шаб влизат асистентите Левон Апкарян(първи помощник), Венко Димов(треньор на вратарите) и Владислав Георгиев(кондиционен специалист).
„Благодаря на ФК Хебър за поканата и гласуваното ми доверие. Ще работя с всички сили да го оправдая в максимална степен. За всеки треньор ще бъде трудно да заеме този пост веднага след Любослав Пенев, който безспорно вдигна летвата високо. Въпреки това вярвам, че с усилията на моите асистенти, ръководството, спонсорите, футболистите и феновете, ще направим всичко възможно Хебър да играе добър и печеливш футбол„, заяви след подписване на договора си с Хебър Веселин Великов.

ЗА НЕГО

Веселин Великов е бивш национален състезател на България. Роден е на 19 март 1977 година в град Елена. Като футболист, играещ на поста защитник преминава през отборите на Етър (Велико Търново), ЦСКА – ностител на Купата на България през 1999 г., Марек (Дупница), Кавала (Гърция), Родопа (Смолян), Любимец, където и завършва кариерата си на футболист.

Треньрската му кариера започва от Любимец през 2013 г., а след това в продължение на 3 години води Дунав(Русе), с който записва мачове и в европейските клубни турнири. Под негово ръководство в първия сезон, в Първа лига Дунав завършва на четвърто място, като с това изравнява клубния си рекорд за най-високо класиране в елита на българския футбол. Отборът участва и в турнира Лига Европа, където отпада от Иртиш (Казахстан) в първия предварителен кръг. Заради постиженията през тригодишния си престой в Русе, Веселин Великов е награден със Златна значка „Русе“ от кмета на града Пламен Стоилов. Великов е бивш наставник на Царско село, Кариана(Ерден), Ботев(Враца), Етър(Велико Търново) и Черноморец(Бургас).