Жегата, която щедро ни обещават за утре синоптиците, може да бъде туширана много лесно, ако още днес решите накъде да поемете.

В планината ще бъде най-прохладно, но пък там няма да можете да ползвате плаж с басейн. Най-високо е в Равногор, там на ваше разположение са няколко хотела, а туристическите пътеки са оповестени в центъра на селото. Всяка от тях отстои на около час от отправната ви точка. Нощувките в хотелите са от 25 до 60 лв., като съответно се определят от стаята и екстрите, които ще ползвате.

Друга възможност е „Семеен хотел – Атолука“, но преди да поемете към това райско кътче, първо проверете дали всичко вече не е заето. Сезонът на курорта вече стартира, така че ще можете да ползвате и магазин, в който се предлагат базови хранителни продукти. В случай, че не сте ги посещавали, а много обичате да ходите пеша – идеален вариант са Фотинските водопади. До тях се стига по туристическа пътека, която има добра маркировка и няма как да се загубите.

С доста повече шум, заведения, но и възможност за риболов е Цигов чарк. Нелоша дестинация от там е Ракитово, Дорково и крепостта Цепина, в случай, че не сте посещавали този край на областта.

Нелош вариант е и Сърница, където ще имате възможност да се порадвате на язовир Доспат и дори лично да успеете да си наловите пъстърва от него. 

Брацигово ще ви предложи плаж и кротки разходки по павираните улички. На ваше разположение са няколко къщи за гости, а плажът се намира в близост до някогашната градска баня. Мястото е реновирано и привлича с уютна обстановка.

Велинград предлага градски плаж и нощувки според предпочитанията ви. Там със сигурност ще откриете своето заведение или място за нощувка, тъй като СПА – столицата на Балканите е единствената на наша територия, с толкова големи възможности за релакс. Но и най-скъпото.

Изключително приятно място за еднодневен или двудневен отдих  е Стрелча. Градчето ще ви зарадва с прохлада, но и с минерална вода. Съвсем скоро отвори врати големият градски минерален басейн.

А съвсем близо Пазарджик има още една сериозна възможност – Варвара. 

И не забравяйте, утре посрещаме астрономическото лято.