Болничен представен от адвоката на обвиняемия Никола Райчев отложи днес делото за убийството на Ангел Здравков. Съдебното заседание бе насрочено за 9.30 ч., когато в съдебната зала се озоваха родителите на погубеното момче – Недялко и Михаела Здравкови, както и свидетелите призовани за днес.

След като Никола Райчев бе въведен в съдебната зала стана ясно, че адвокат Емануил Порфиров е представил болничен лист, че от 7 до 12 юли е на домашно лечение и не може да се яви в залата. Адвокат Кръстьо Кърпаров поясни, че болничният лист не е представен надлежно, защото при подобни случаи, той трябва да бъде потвърден от лекарска комисия.

Съдът също констатира тази нередност и даде срок на Профиров да представи медицинско свидетелство, което отговаря на изискванията, в противен случай го грози глоба до 1000 лв.

Следващото заседание е насрочено за 11 септември, а тогава ще се изсл2ушат показанията на две свидетелки и приятел на убития Ангел Здравков.

За пореден път пред Съдебната палата имаше и протест от близки и приятели на убития Ангел Здравков, които настояват за справедлив процес и присъда.

Дарина Бързакова отказа да говори с медиите, с мотива, че все още не може да приеме случилото се и единственото, което ще каже, ще бъде в съдебната зала.