От петнадесет години насам, семейството на Ахмед Алибазов от Пещера, твори чудеса в малката си сладкарничка. Всичко започнало преди петнадесет години, когато Ахмед решил да си направи едно кафененце, в което да се събира с приятелите си авджии.

По онова време нямаше къде да седнем на друго място, припомня си той.

Малко след като дружинката се уредила със собствен клуб, се оказало, че съпругата на Ахмед загубила работата си. Важно е обаче, да не губиш чувството си за въображение, сочи практиката. Така се родила идеята, да се направи сладкарница с домашно приготвени турски сладкарски специалитети.

Севги, чието име значи „Обич“, наистина вложила душата си в начинанието и днес, тя е стопанка на най-вкусното магазинче в родопския град.

Всичко тук се прави на място, а рецептите са завещани от баби и прабаби. Не се икономисват масло, орехи и захар. Заради това и повечето пещерци идват и правят поръчки, когато ги чака семеен празник. Освен традиционните тригуни, Севги предлага и малки турски баклавички. Както си му е редът с шам фастък. Ще намерите толумбички, татлии, реванета и всичко, за което копнее душата ви.

А днес е специален ден за Севги и нейните клиенти, в продължение на три дни ще продължава Шекер Байрямът, който слага край на Рамазан Байрям. Севги бърза да приготви всичко, което днес ще потърсят клиентите ѝ, а отвън мъжете пият кафе. Турско.