Незаконно притежавано оръжие и боеприпаси са иззели панагюрски полицаи. В рамките на два последователни дни полицаи от РУ-Панагюрище и участъка в Стрелча са установили три подобни случая.

На пътя между Панагюрище и Стрелча настъпил пътен инцидент. Сеат» с водач Т.Т. – 46г. от Стрелча се блъснал в «Деу», управлявано от 48-годишната пловдивчанка С.Ц. На местопроизшествието пристигнал екип на «Пътна полиция» при участъка в Стрелча. Униформените тествали и двамата водачи с дрегер, като при Т.Т. уредът отчел 2.08 промила. Във возилото на почерпения мъж униформените открили ловна гладкоцевна пушка и четири патрона за нея 16-ти калибър. Той не притежавал разрешение за носене и съхранение на ловното оръжие.

При проверки в две къщи, намиращи се в село Панагюрски колонии полицаите открили солидна колекция от 8 револвера от различни марки и модели, самоделен пистолет, 35 броя бойни малокалибрени патрони. Собствениците на жилищата Т.В.- 45г. и В.Д.- 62г. не притежавали разрешения за тяхното притежаване. Оръжията и боеприпасите са иззети, а срещу мъжете се водят бързи производства.