2 500 лева за лечението на 19-годишната Славянка Тонева бяха събрани на благотворителния футболен турнир, организиран от МГЕРБ- Пазарджик.

С лични дарения в инициативата се включиха евродепутатът от ГЕРБ /ЕНП Андрей Новаков, народните представители от 43 Народно събрание д-р Дончо Баксанов, Десислава Костадинова, Димитър Гечев и Георг Георгиев. Средства за лечението на Славянка дариха също общинският  ръководител на ГЕРБ в Белово Васил Савов и членовете на общинското ръководство на структурата, както и общинските съветници от ГЕРБ в Панагюрище. Участниците и гостите на състезанието си купиха и специално изработените фланелки с надпис „Помогни на Славянка!“,  осигурени за благотворителната кауза от предприемача Марин Рачев.

Във футболния турнир, който се проведе на стадиона в с. Симеоновец, се включиха общо 17 отбора, като два от тях бяха женски състави.

При мъжете победител стана отборът на Белово, а при дамите първото място спечели отборът на МГЕРБ- Пазарджик.

По време на спортната проява от  женската структура на ГЕРБ в Септември бяха раздадени и информационни материали, посветени на 26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата с наркотици и наркотрафика.