По разпореждане на областния управител Трендафил Величков утре от 9,30 часа, смесени работни групи от наети по схема “Подкрепа за заетост” лица и специалисти от териториалните звена на АПИ и ИАГ, със съдействието на РДПБЗН и Пътна полиция, започват работа по изрязване на прорасналите дървета и храсти в критичните участъци от посочения път на териториите на общините Пазарджик и Пещера. В групата ще се включи и губернаторът.

През летния сезон, общинският четвъртокласен път от град Пазарджик и град Пещера към Летовище “Св. Константин” е с висока денонощна интензивност. Пред Величков многократно и остро е бил поставян проблемът със състоянието на посочения път и свързания с него повишен риск от тежки ПТП.

Към момента растителността около пътя критично намалява видимостта към пътни знаци, самия път и защитните съоръжения. Нарасналият с това риск от тежки ПТП не може да бъде толериран. Необходими са неотложни мерки, се казва в писмо до кметовете на общините Пазарджик и Пещера, които в рамките на четири месеца за втори път са алармирани от областния управител за съществуващия проблем.