14avtogara1

„Тролейбусен транспорт – Пазарджик”АД ще отбележи с Ден на отворени врати първата годишнина от пускането в експлоатация на най-големия транспортен възел в Пазарджишка област – Автогара Пазарджик. На 17 септември, четвъртък, всички жители и гости на Пазарджик ще имат възможност да се запознаят отблизо с работата на транспортното съоръжение, както и да дадат своите  идеи и препоръки за подобряване обслужването на пътниците.

14avtogara2

Точно преди една година, в деня на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София на официална церемония, премиерът Бойко Борисов, кметът на Общината Тодор Попов и управителят на „Заводски строежи – ПС Пазарджик” – Никола Тиков, прерязаха лентата на автогаровия комплекс. Така след шест годишно прекъсване, областният център се сдоби със съвременна и модерна Автогара, каквато жителите и гостите на Пазарджик заслужават.

14avtogara4

Година по-късно цифрите показват, че през основната артерия за транспорт в област Пазарджик преминават автобуси по над 200 направления, в общината, областта, страната и чужбина. Съоръжението обслужва над 20 превозвачи, а за над 700 хиляди пътници то е било начало, край или междинна спирка в пътуването. Болшинството от хората, ползващи междуградския и международен превоз са хора в активна възраст, учещи или работещи, социално ангажирани личности.

Основната ни цел и цялостната ни концепция е насочена преди всичко към подобряване на условията на пътуващите. Ето защо усилията ни са фокусирани към развитие на прилежащата инфраструктура на автогаровия комплекс. Предвижда се в непосредствена близост до Автогара Пазарджик да бъде обособен търговски и развлекателен център, както и покрит паркинг за автомобили.