38-годишната Стефания, дъщеря на бившия шеф на гръцкия парламент от „Нова Демокрация“ Димитрис Суафас, уби по невнимание 43-годишния българин Йордан Петров в Атина. Нашенецът, който е от София, карал мотор в атинския квартал „Колонаки“. Жената, която току-що била паркирала автомобила си, отворила шофьорската врата, без да се огледа. В този момент с висока скорост покрай нея минавал с мотора си Йордан.

Той се блъснал във вратата, изхвръкнал от мотора и се преметнал няколко пъти, преди да се спре в метални колчета на метри от мястото на удара. Рокерът паднал лошо и няколко секунди по-късно издъхнал, обясниха гръцките лекари. Жената се обадила веднага на Бърза помощ и Пътна полиция. Мъжът бил откаран в атинската болница Александра, където лекарите само установили неговата смърт.

Починал е на място. „Човекът лежеше на земята и един от клиентите на кафетерията отсреща, очевидно лекар, се опитваше да му помогне. Междувременно се бяха обадили и на Бърза помощ и в намиращата се наблизо клиника. И от двете места дойдоха линейки. Опитаха се да му помогнат, но безуспешно. Жената беше много шокирана, плачеше и се опитваше да помогне“, разказа съседка. Стефания е задържана от полицията и срещу нея е повдигнато обвинение за убийство по непредпазливост.

Българската общност в Атина е шокирана след фаталния инцидент. Местните познават Данчо като много хрисим и работлив българин. Той живее и работи от дълги години в Атина. Не е семеен. Роднините му са в България. Вчера тялото му бе транспортирано до София със специално оборудван автомобил. Пренасянето на тленните му останки е организирано от негови приятели, които също работят в южната ни съседка.