09metli

Окапали листа се ветреят из целия Пазарджик, алармираха наши читатели. Заради почивните дни и приятното време листопадът образува топъл „кожух“ по тротоарите и парковите алеи, а в понеделник служителките на фирмата по чистотата се оказаха недостатъчни, за да отстранят окапалата шума.

Освен в центъра положението е такова и в кварталите. По „Завоя на Черна“ масово могат да бъдат видени магазинерки нарамили метли, за да почистят пред търговските си обекти. Колективното метене се допълва и от колективно мрънкане, тъй като повечето хора са на мнение, че с проблема трябва да се справят основно свежарките от „Брокс“.

Факт е, че те са на терен, но недоумение будят средствата, с които се справят. Метлите са архивен модел от времето на нашите баби, а вместо колички, мургавите дами ползват парчета найлон. не е ясно по какви причини фирмата не инвестира в нормални метли, но пазарджиклии се надяват, че скоро и това ще стане.

09metli1

Засега единственото сигурно нещо е, че през деня ще продължи да духа вятър, а листата по тротоарите и пътя ще продължат да се увеличават.