Първите две обновени жилищни сгради, с по-малко от 36 апартамента в тях, спечелили участие в проекта „Енергийно обновяване на българските домове“ по ОП „Регионално развитие – 2007-20013“ вече са санирани. Те се намират на ул. „Криволак“4 и „Иван Соколов“18 в Пазарджик.

Следващите жилищни кооперации, които ще бъдат обновени по тази програма са на ул. „Цар Симеон“ 5, където вече текат дейности по програмата и в Панагюрище на ул. „Г.Бенковски“20 и „Цар Освободител“4. Информацията за това бе предоставена днес на пресконференция в Областния информационен център от шефът му Радослав Пешалов.

В пазарджишка област по проекта са одобрени общо 11 сгради. Шест от тях се намират в Пазарджик и ще бъдат реиновирани през следващата 2016 г. Намират се на ул. „Батак“6, „Завоя на Черна“ 20 и 22, „Петър Бонев“104, ул. „Съзлийка“9 и 11, „Сан Стефано“15, входове А и Б, а в Панагюрище предстои обновяването на жилищна сграда на адрес „Г.Бенковски“ 18.

Проектът стартира на втори юли 2012 г. като първоначално евроизискванията бяха за 50% дофинансиране от страна на бенефициентите, в последствие те бяха намалени на 25%, а през тази година вече не се изисква съфинансиране от страна на желаещите да участват семейства от кооперациите. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA