За пореден път пътници на велинградския превозвач станаха заложници на старите и счупени автобуси, сигнализира до нас пострадал от днешния злополучен петък.

Пълен с хора рейс по линията Пловдив – Велинград остана на паркинга на Автогарата в Пазарджик и не можа да продължи по пътя си до Спа столицата на Балканите, въпреки усилията и опитите на шофьора да подкара 30 годишната машина.

Фирмата на брата на екс депутата Фидел Беев, Красимир отдавна се слави с драстично остарелия си авто парк и редовно превръща пътуването до и от курортния град в кошмарно изживяване. Днес, десетки хора – студенти и туристи, вместо да се приберат по домовете си или да стигнат до избрания хотел, останаха да чакат на плаца идването на спасителните микробуси, при пристигането на които настана истинско стълпотворение.

Причината – чисто по български всеки бързаше да се качи пръв, за да приключи колкото се може по-бързо пътуването с автобуса на ужасите. Договорът на Община Велинград с фирмата на Беев датира още от времето, когато Фидел Беев беше кмет на Спа столицата и депутат в НС. Това лято новоизбраният кмет Коев преподписа договора с превозвача, явно пренебрегвайки факта, че фирмата не разполага с читави автобуси и на практика не може да осъществява качествена транспортна услуга.

От автогарата във Велинград не са си вдигали телефона през целия следобед. На пазарджишката автогара са останали пътници до 15:00 часа т.е. два часа след като техния автобус е аварирал. Опитите на служителките от автогарата в Пазарджик да се свържат с колегите си, за да съобщят как ще се придвижат останалите пътници са останали безуспешни.

Прекъсваха връзката умишлено! А ние пътниците се чудим кой ще ни върне парите и времето! Аман от трошките на Бееви! – каза още нашият източник.