Актьорът Александър Димов е роден в Пазарджик и на практика се явява втората връзка на областния град с нашумелия сериал на Нова ТВ – „Откраднат живот“. Напористият младок от сериала е на 36 години и има зад гърба си солидна поредица от участия във филми и театрални постановки. Споделя, че между екранният му образ на лекар и личният му характер няма много допирни точки, но въпреки това ще пресъздаде идеята на сценаристите за д-р Владов.

Детската му мечта е била да стане моряк, а причината за това е, че дядо му работел в къмпинг „Нестинарка“ край Мичурин и той прекарвал лятото си при него. Любовта го изпраща на изпит за актьор. Александър се явява на кандидатстудентските изпити в НАТФИЗ заради момиче и неочаквано за самия него е приет. Още в първи курс, неговият преподавател проф. Крикор Азарян го поканва в смолянския театър. Там участва в проекта „Балканите четат Радичков”. Горд е, че е получил уроци от Тодор Колев, който е сред любимите му български актьори. Харесва актьорската професия, защото чрез нея в рамките на само един човешки живот можеш да преживееш стотици съдби и мирогледи.

Две години по-късно се изявява в постановката на Мариус Куркински „Големанов” в МГТ. И така през 2004 г. той става част от трупата на „Зад канала”. Александър Димов се снима в българския игрален филм „Патриархат” и има няколко участия в музикални клипове на популярни български изпълнители, като група „Те” и Ирра. Още преди да е завършил Академията, актьорът вече има натрупан опит зад гърба си.

Александър Димов  харесва европейското, испанското, латино-американското. „Животът е прекрасен” и „Кръстникът” са неговите фаворити, колкото и странно да звучи „Роки” му действа вдъхновяващо. Любимите му актьори са Марлон Брандо, Пол Нюман, Робърт де Ниро, Ал Пачино. 

Александър Димов може да гледате в постановките: „В полите на Витоша”, „Летене”, „Четири чифта пагони”, „Мяра за мяра”, „Балкански синдром”, „Под контрол” на Малък градски театър „Зад канала”.

Припомняме, че една от основните роли в сериала е поверена на друга пазарджиклийка – Янина Кашева.

27%d0%ba%d0%b0%d1%88%d0%b5%d0%b2%d0%b0