14%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%be1

След получен сигнал в ОД на МВР- Пазарджик и създадена организация от полицията и Окръжна прокуратура-Пазарджик,  тази нощ на територията на промишлената зона в гр. Пазарджик е разкрита високотехнологична оранжерия, в която се отглежда марихуана.

Установени са две помещения, трудно достъпни, които са снабдени  с  климатични системи, специални лампи, предназначени за отглеждане на марихуана, колектори, изградена система за капково напояване, въздуховоди и въздушни филтри.

На място са открити засадени 506 броя растения от рода на конопа, както и 7 кг. изсушено вещество (марихуана).

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Пазарджик се провежда разследване за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества и за държане на съоръжения и материали за производство на наркотични вещества, както и за отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

До момента по реда на Закона за МВР са задържани две лица, криминално проявените Т.Ж.- 53г. от Пазарджик и Б.Т.- 35 г. от София. Цялата налична дрога и оборудването на наркооранжерията са иззети. Работата по случая продължава, образувано е дознание.