На 18.03.2017 г. в доспатското село Барутин се проведе възпоменателен митинг в памет на жертвите и пострадалите по време на т.нар „възродителен процес” 1972 г.

От трибуната на митинга Мустафа Карадайъ заяви „Основната цел на ДПС е завета на Апостола на свободата за: Чиста и свята република! Преди 45 години дадохме свидни жертви, за да бъдем равни в нашата Родина, какъвто е завета на Васил Левски. Тогавашната власт не чуваше завета на Апостола – всички да живеем равни в чиста и свята република. Когато се обединихме в Движение за права и свободи от д-р Ахмед Доган основната цел бе завета на Апостола – всички, мюсюлмани и християни, от всички етноси и религии да живеем с равни права. Тук сме заедно, както бяхме заедно през 1989 г. Това обединение се нарича ДПС. 27 години вървим по този път. Сега трябва християни и мюсюлмани да дадем исторически урок за всички, които си мислят ,че могат да ни надзирават, наставляват, разделят и противопоставят в нашата родина. Можем да се борим за нашите права, само ако първо се преборим с разделението и омразата!”

Годишнината от трагичните събития почетоха още зам.- председателят на ДПС и евродепутат Филиз Хюсменова, евродепутата и председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк, водачите на листи в страната, кметове, общински съветници и представители на ДПС от Пазарджик, Кърджали, Благоевград, Момчилград, Хасково, Лудогорието и др.

След митинга Централният предизборен лъч заедно с гостите на събитието, кметове, областни и общински председатели на ДПС, както и областният председател на ДПС Пазарджик – Юмер Хамза поднесоха венци пред паметника на жертвите на т. нар „възродителен процес”.

 Платена публикация!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!