Служители на ОДМВР – Пазарджик установиха и задържаха укривал се в България турски гражданин.Той е издирван в Турция за извършено престъпление.

Вчера, 16.00 часа, в пазарджишкото село Алекоконстантиново, за рутинна проверка бил спрян джип „Порше Кайен“ с турска регистрация. В превозното средство са установени двама турски граждани. Водачът, на 40 години, е законно пребиваващ на територията на страната. Извършена била проверка и на спътника му – 34-годишен негов роднина. Мъжът представил турска лична карта, издадена на друг човек /мъж на 36 години/.
В хода на предприетите действия по разследването е установено, че в рамките на 10 дни 34-годишният мъж се укрива от турските власти на територията на България. Според данните до този момент, той е обявен за издирване на територията на Турция за извършено престъпление. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа за използването на чужд документ и за установяване на действителната му самоличност.
За случая е информирана Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ – МВР с оглед осъществяване на контакт с турските власти. Уведомена е Районна прокуратура – Пазарджик