Гости на тържеството днес бяха и Денис Валериевич Алтапов – заместник-кмет на побратимения град Ставропол, Андрей Иванович Якименко, генерален директор на фирма „Център на технологията“ – гр. Ставропол, заедно с тях пристигнаха и деца от града, които днес отново радваха с изпълненията си гражданите на Тортата.

25-став2

СУ “Г. Брегов” посрещна детската делегация от гр. Ставропол, която включва 2-ма ръководители и 10 деца.

“Дни на град Ставропол в град Пазарджик” ще се провеждат в града от днес до 24 май. Те включват различни мероприятия – участие, с подготвена музикална програма, на детската делегация от гр. Ставропол  в четири концерта. Изложба на детски рисунки и изделия от декоративно творчество във фоайето на  Община Пазарджик.  Фотоизложба на пл. “К. Величков”, пред Младежкия дом, днес и във фоайето на  Община Пазарджик – от 21.05.2017 г. до 24.05.2017 г.

Презентация на град Ставропол от официалната делегация от Денис Валерьевич Алпатов – зам. кмет на гр. Ставропол, ще се състои утре, от 11,45 ч. в зала “Архитектурен съвет” на Община Пазарджик. Презентация на гр. Ставропол  и развитието на образованието в гр. Ставропол от ръководителите на детската делегация ще бъде също утре – 22.05.2017 г.( понеделник) от 11,00 ч в Регионалната библиотека “Н. Фурнаджиев”.

25-став

25-став1

Градските първенци на Ставропол присъстваха на тържествената литургия в храма „Св.Св. Константин и Елена“, включиха се и в литийното шествие, а след това ни поздравиха и от трибуната на пл. „Константин Величков“.

Заедно с чуждестранните гости, в църквата бяха председателят на ОбС – Хари Хараламбиев, кметовете на Септември и Пещера – Марин Рачев и Николай Зайчев. Десетки граждани и политици. В края на службата епископ Яков предаде архипастирския благослов на Пловдивския митрополит Николай и призова молитвеното застъпничество на светите Константин и Елена над жителите и гостите на град Пазарджик.

След това с литийно шествие, водено от духов оркестър, духовниците и присъстващите се отправиха към площад “Константин Величков”. На официалната сцена беше отслужен благодарствен молебен, с което се постави началото на честванията по повод празника на града.

25