Криминалисти на ОДМВР-Пазарджик изясняват всички обстоятелства около тежък инцидент, станал снощи малко преди полунощ в питейно заведение в село Виноградец. Компания празнувала рождения ден на 6-годишно момче.

По първоначална информация, след употреба на алкохол, единият от присъстващите извадил законно притежавания си боен пистолет в разрез на изискванията за безопасност и законовите разпоредби. Започнала размяна на оръжието, което попаднало и в ръцете на детето. При произведен неволен изстрел смъртоносно бил ранен собственикът на заведението 47 -годишният Атанас Тонкев. Тялото е откарано за аутопсия в „Съдебна медицина”- Пазарджик.

За случая незабавно е уведомена Окръжната прокуратура. Притежателят на оръжието Л.В./44 г/.-жител на същото село е задържан за срок от 24 часа, а пистолетът е иззет. С детето работят психолог и инспектор „Детска педагогическа стая”, води се полицейско производство.

Версията на очевидците

Инцидентът станал по време на честване на рожден ден на 4 годишния Юри Влайков, син на Кирил Влайков. Около 22 часа като част от празненството тишината в селото била нарушена от гръм на фойерверки. В края обаче чух пукот от автоматично оръжие или серия от няколко единични изстрела, заяви убедено пред наш репортер жител на Виноградец. Тогава станал и сакатлъкът. Един от куршумите се забил право в сърцето на Атанас Тонкев, който починал на място. Дали малкият Кирил е натиснал спусъка на оръжието или причината е някаква друга ще стане ясно на по-късен етап в разследването.