Благодарение на бързата и адекватна реакция на служителите от РУ Велинград е задържан агресивен въоръжен мъж. Случая се разиграла вчера сутринта, когато в РУ Велинград бил получен сигнал от жителка на курорта, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР.

Притеснена жената съобщила, че брат и Георги Табаков -50 г. с когото са в конфликт е дошъл да се саморазправя в жилището, което тя обитава с майка си. Тя подала и сигнал с паник-бутон бутон към частната охранителна фирма охраняваща апартамента и. Пристигналият на мястото охранител обаче бил заплашен с пушка от развилнелият се мъж. Разбирайки, че към мястото пристига и полиция Г.Т. си избягал, прибрал се в къщи и там се укрил. Къщата му незабавно била блокирана от полицейски служители.

Използвайки правилни тактически действия полицаите успели да го накарат да излезе на двора и там бил задържан. Мъжът е тестван с дрегер и уредът отчел 3,65 промила концентрация на алкохол. В къщата били открити бойна кабина, ловна гладкоцевна пушка и пневматична пушка с оптически прицел преработена за стрелба с бойни патрони. В таванско помещение служителите се натъкнали на взривно вещество – амонит и детониращ шнур. Цялото количество оръжие и взривно вещество са иззети. Работата по случая продължава под наблюдение на прокуратурата. Днес Районната прокуратура да удължи със 72 часа срока на задържане на мъжа от Велинград .