Надзирател от пловдивския затвор е разследван за лихварство в Юнаците, днес домът му е бил обискиран от служители на Криминална полиция към РУ на МВР – Пазарджик, а там те се натъкнали на кредитни и дебитни карти, които се съхранявали заедно с пин-кодове. Според наш източник става дума за банкови карти, които местните „кредитополучатели“ са оставили при лихваря като залог, че той ще си вземе парите, които им е предоставил.

Кметът на Юнаците заяви, че няма информация за кого става дума, нито и колко полицаи са присъствали на претърсването. Не бях в Юнаците в това време, лаконичен бе Стоян Кузев.

Според наша информация надзирателят Станко С. е бил арестуван на пътя Пловдив – Пазарджик, като личният му автомобил и в момента се намира край с. Мало Конаре.

Над тридесет роми от Юнаците са били разпитвани във връзка със случая, тъй като именно техните карти са били открити в дома на надзирателя.

Акцията срещу надзирателя идва в момент, в който синдикатът на неговите колеги постигна споразумение с премиера Бойко Борисов във връзка с исканото увеличение на заплатите им.