Атаките срещу президентството имат за цел да мобилизират електората на ГЕРБ, заяви днес в Пазарджик вицепрезидент Илияна Йотова, която дойде в града, за да присъства като гост на тържеството послучай 50 години от създаването на гимназията по химични и хранителни технологии. Г-жа Йотова бе помолена за коментар по отношение на изявлението на Цветан Цветанов в сутрешния блок на БТВ, където той заяви, че работата му като народен представител е да изразява мнение и да отстоява евроатлантическите ценности и никога не е приклякал, за да целува ръка на представители на чужди вероизповедания. Той припомни и репортажи за президента Радев, които бяха направени в началото на президентската компания, според които той е финансиран от социално слаби лица. „Това е мрежа за тъмно финансиране на кампанията, която действително трябва да бъде осветлена и да видим на каква база БСП за взели решението да номинират Радев за президент. Не остават съмнения, че той е зависим от други държави”, заяви Цветанов.

„Г-н Цветанов доказа моето твърдение, че това работи – да влиза в конфликт с президентската институция, по всякакъв повод да се опитва да руши нашия авторитет, включително и снощи с едно изявление след едно дълго и трудно заседание на Конституционалния съвет за национална сигурност.“ – каза в отговор Йотова, която подчерта, че все още не е чула изявлението на Цветанов, тъй като е пътувала към Пазарджик.

Тя обеща да му изпрати линка с нейното участие на БТВ вчера. „Препоръчвам му да го види и искреният ми съвет към него е нека дава по-малко квалификации за други политически лидери. Нашата най-важна задача в момента е да успеем с Председателството и да даваме шанс и бъдеще на младите хора и всички в България. Трябва ни национален консенсус войната между институциите не е довела до нищо добро.“ – допълни Йотова.

„Атаките на г-н Цветанов започнаха след като спечелихме президентските избори с г-н Радев. В тази си война той прави това за вътрешно-политическа употреба, той не може да си прости загубата на президентските избори и с тези атаки спрямо нас, той се опитва да мобилизира своя електорат. “

Ето какво каза още Илияна Йотова – ТУК и ТУК