„Смутен съм от арогантното поведение на г-н Цветанов по отношение на Президентството, аз съм човек, който е атакувал президента Плевнелиев, но да атакуваш институцията, това е много грубо и пошло от гледна точка на националния интерес. Значи всички институции, които не принадлежат към ГЕРБ, не заслужават уважение, това е откровено насаждане на омраза и нихилизъм. Никога не съм го надценявал, г-н Цветанов, но не съм допускал, че толкова може да се опростачи в поведението си.  Като го гледам как лъже милият, трогателно е. Личи му, че не си вярва, но го прави. Всеки човек си има таван, но неговият таван е много нисък.“ – така зам.председателят на АБВ – Румен Петков коментира поведението на зам. председателя на ГЕРБ по отношение на президентската институция.

„Радев каза: Погазено е международното право през главата на ООН. Има четири посоки, и българският държавен глава трябва да гледа навсякъде. Трябва да започнем да си даваме сметка какво искаме. Искаме ли ЕС да участва в такъв тип международни измами или не? Тези които искат да ударят трите пункта, казват, че там има химическо оръжие. Ако е имало там такива складове значи не трябва след удара да има нито един жив сириец, представяте ли си какво остава след като взривиш склад с химическо оръжие? Крайно време е да има някаква мярка. “ – допълни Петков.

Според него партията му отстоява своите позиции и има ясно очертани политики, които следва. Една от тях е огласяването на корупцията.

„Ние сме против корупцията, етажирането и не е в полза на българското общество, случаите на корупция трябва да бъдат огласявани и да е ясно, че когато се преиграва, какъвто бе случаят от онзи ден, тая женица беше героизирана. Става малко несериозно, борбата с корупцията е нещо, което няма алтернатива и тя трябва да бъде последователна. Да си спомним, че някой преди години имал 6 апартамента, единия от тъста, другия от тъщата, третия от баджанака и като се лъжем така и си вярваме, нищо ново няма да стане…“ – каза Петков.

Той заяви, че е естет и не следи изявите на Корнелия Нинова, според него тя не е в състояние да прави политика. Като пример посочи изключването на кмета на Сопот от организацията на БСП, а заедно с него от партията си тръгнала и цялата местна организация. Като Нинова не си дала сметка, че в Сопот има стратегическо предприятие като ВМЗ, което има проблеми и те се нуждаят от решаване и огласяване. „БСП си мълча позорно по случая Скрипал, за Сирия също имаха позиция и така, и така. “ – допълни Петков.

Конференция на общинската организация ще се състои довечера в Пазарджик, съобщи по време на пресконференция в областния град зам.председателят  на АБВ – Румен Петков. Той бе придружен от двамата си общински съветници – Атанас Шопов и Ангел Минков. Основна тема на дискусия по време на форума ще бъдат и мерките за подготовка за местни избори, а също така и за предсрочни парламентарни. Румен Петков заяви, че Пазарджик се нуждае от ръководство, което ратува за доброто на хората.