Ана ГРОЙС, PZdnes.com

Мажоретен състав “МЕГА” – Пазарджик с ръководител и хореограф Петрунка Стойчева -Маргинова, взе участие за 13-та поредна година в международния мажоретен фестивал „Златен помпон“. В престижния фестивал, домакин на който за пореден път стана курота Албена, в дните от 15 до 17-ти юни, пазарджишките мажоретки участваха в три стила, две възрастови групи и две категории – батон и помпони, големи групи и соло.

Във форума участваха общо над 20 клуба от страната и чужбина – Черна гора, Сърбия и Македония.Тази година журито се сменяше на всеки стил и категория, което допринесе за по-безпристрастните и точни оценки на изпълненията на участниците, коментира за PZdnes Пепи Стойчева. Равносметката от участието е следната големи групи – батон- сеньори – композиция на сцена и 100 метра дефиле – 2-ро място – след най-добрите в момента в България- СК ”Прима” – Нови Пазар. В категория помпони – сеньори – мажоретен танц – свободен стил – 3-то място.

Соло  батон – Евгения Неделчева – джуниър – 3-то място. Евгения спечели и приза за най-атрактивна мажоретка за възрастта си. Специални награди: За дългогодишно участие във фестивал “Златен помпон”- МС”ПИК”; МС ”Хаос-ПИК”; МС ”Бейби-ПИК” и МС ”МЕГА”- диплом и купа- Петрунка Стойчева-Маргинова.За оригинални костюми – диплом и купа- МС ”МЕГА” /костюма от снимката/. От 8 години, треньорката на нашите мажоретки сама изработва проектите и шие костюмите на момичетата, поради липса на средства.

Тази награда обаче е поредното признание и в тази сфера, за което Стойчева сподели, че е истински щастлива. Тазгодишното участие на пазарджишките мажоретки в престижния международен фестивал се случи с подкрепата на Община Пазарджик и лично на Кмета г-н Тодор Попов. От свое име, от името на родителите и момичетата на състава – СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ !!! , каза още Стойчева и допълни: Направихте отново много деца щастливи, подарихте им незабравими емоции и преживявания, накарахте много хора да чуят не един път името на града ни!