Група туристи от Самоков и Пазарджик се наложи да плащат нощувки, за които вече са им били взети пари и да прекратят екскурзията си в Канада предсрочно заради некоректен туроператор, съобщи „Нова телевизия“. Райко Масларски, което е сред засегнатите, разказа, че е платил за пътуването 8600 лева на фирма „Уърълд Травел Мениджмънт“ със собственик Станислава Банкова.

Екскурзията трябвало да е в периода 22 юни – 11 юли, като включва обиколка на Канада и няколкодневен круиз с луксозен кораб. Още в първи град по маршрута – Торонто, обаче българите разбрали, че имат проблем, тъй като четирите им нощувки не били платени.

Със спането в градовете Квебек и Отава всичко били наред, но в Монреал отново се наложило да платят спането си. Предвид проблемите хората от групата проверили резервациите си за круиза с кораб, като установили, че на номерата на техните резервации излизат други имена.

В крайна сметка туристите решили да се приберат предсрочно, като си платили и билетите до България. В писмо до „Нова телевизия“ от „Уърълд Травел Мениджмънт“ обясняват, че са били подведени от глобален доставчик, който не е осигурил вече платените услуги. От туроператора обещават да компенсират ощетените туристи.

Междувременно пазарджишкият сайт Pa-media публикува разказът от първо лице на един от участниците в злощастното пътуване – бизнесменът Нишан Бъздигян. Прочетете го ТУК