Пазарджик има свой представител в четвъртия сезон на Фермата, който стартира снощи по БТВ. Георги Янков е на 29 години от Пазарджик, но понастоящем живее със съпругата си Петя и дъщеря им Дария в София. Те са голямата му любов. Икономист по образование, той развива успешна кариера като търговец на IT услуги. Състезател по природа, за Георги един от най-вълнуващите моменти в живота му е обаждането от екипа на „Фермата“ 4, че е избран за формата. Включва се в шоуто, защото има какво да каже и осъзнава, че ще има и кой да го чуе.

Сред основните цели на Жоро е да върне близките си обратно в България. И до днес не може да прости на баща си, че емигрира в Германия, когато Георги е едва на 14 години, и го оставя. Въпреки че не са в добри отношения, Жоро е благодарен, че така се е научил да не повтаря грешките му, и така може да бъде по-добър човек.

Вторият участник от Пазарджик е Александра Пенова.

08сашка пенова

Александра е на 25 години от Пазарджик. По професия е учител и преподава английски език на възрастни в частна школа. Обожава волейбола и тренира в школата на шампиона и участник в миналия сезон на „Фермата“ Владимир Николов. Споделя, че всичко й идва „отръки“ и може еднакво добре да върти и къща, и кухня. Летата при баба и дядо са изградили силната й връзка със земята и българското, а както успешно се справя с приготвянето на баници, така може да удря с брадви и чукове.

Два пъти е била в чужбина, но „за кратко, слава богу!“. Не съди избора на емигрантите да търсят щастието си извън България, но според нея камъкът си тежи на мястото и всички сме отговорни към направеното от поколението преди нас и това, което ще оставим след себе си. Победата е голямата цел на Александра в шоуто „Фермата“. Иска да покаже, че човек може да успее, само ако уважава корените си. Надява се, че скоро ще срещне и голямата любов.

„Фермата” е състезателно телевизионно риалити, излъчвано с грандиозен успех в над 50 държави по света. След три успешни сезона у нас „Фермата” се наложи като най- позитивно ТВ риалити в българския ефир и единственият подобен формат, който експлоатира темата за земята и природата, за изконните български ценности, традиции и занаяти. „Фермата“ по bTV е предаване, което мотивира зрителите да се завърнат към корените си и си припомнят какви са истински ценните неща в живота – семейството, родната памет, живот по-близък до природата. „Фермата“ залага на градивното, на българската история и традиции, както и на любовта към земята и занаятите. Позитивният и опознаващият българското дух на предаването превърна шоуто в хит сред зрителите и го открои като единствения ТВ риалити формат с позитивно послание и мисия. Независимо изследване на „Маркет линкс“, проведено през пролетта на 2018, посочи „Фермата“ като най-запомнящото се телевизионно събитие за 2017 година. Състезателният елемент и позитивен имидж на шоуто, както и наградата от 100 000 лв. мотивира рекордните 13 000 човека да се запишат за кастинг за новия четвърти сезон.

Новият четвърти сезон на „Фермата“ ще премине под мотото “Съединение“ и ще събере две групи българи: тези, избрали да градят живота си в чужбина, и българи, останали да живеят в България. Мисията на „Фермата: Съединение“ е да покаже какво би се случило, ако всички българи по света заживеят заедно под един покрив и се обединени около една кауза – просперитета на България. „Фермата“ 4 ще изследва важни за обществото ни теми като емиграцията, демографската криза, съхранението на ценностите и националното самосъзнание, и ще отговори на въпросите кой е българинът на бъдещето, кои българи са по-способни и т.н. 21 ще прекрачат прага на „Фермата“ 4, участници, които са избрани сред хиляди кандидати, благодарение на вълнуващите си лични истории, каузи и силно изразена индивидуалност. Сред тях ще бъдат и три известни личности, които не са обичайните звезди от риалити форматите.

Популярните лица ще живеят рамо до рамо с другите участници, няма да имат специални привилегии и наравно с останалите ще влизат в битки и елиминации и ще се състезават за голямата награда от 100 000 лв. Специално внимание и в четвърти сезон: „Съединение“, ще бъде отделено на уроците и куизовете по история, които ще бъдат подбрани според тематиката на сезона.