На 7-ми декември в Пазарджик ще се проведе вторият благотворителен бал на добродетелта „Изгряваща надежда“. Проявата се организира от сдружението на майките на деца с увреждания „Подай ръка и подкрепи“ и Община Пазарджик. Събитието ще се проведе на 07 декември от 19:00 часа в ресторанта на хотел „Форум“. Благотворителната проява ще протече под формата на търг, на който ще бъдат разиграни произведения на изкуството на местни творци и сантиментални вещи и предмети, дарени от известни хора, познати от сферата на спорта, и изкуството. Участието в търга ще даде възможност на хората не само да подпомогнат майките от сдружението, но и да се сдобият със сантиментално скъпи предмети, собственост на известни личности. Освен това организаторите подготвят богата и интересна шоупрограма с участието на местни таланти и любими български изпълнители.

С благотворителната инициатива в навечерието на Коледа и Нова година майките се надяват да успеят да съберат сума, с която да подпомогнат лечението и рехабилитацията на членовете на сдружението, част от които вече не са деца, но също се нуждаят от лечение и помощни средства. Присъствието на бала ще се осъществява с куверти, средствата от които също ще са за лечението, рехабилитацията, медикаментите на нуждаещите се деца и младежи с увреждания. Цената на кувертите е 30 лева.

Към днешна дата в сдружение „Подай ръка и подкрепи“ членуват 9 майки от Пазарджик, които отглеждат 10 деца и млади хора с увреждания – на различна възраст и с различни заболявания. По време на първото издание на инициативата преди година и половина с общите усилия на благодетели, спонсори и добри хора бяха събрани 10 хиляди лева, с които бяха закупени медикаменти, средства за придвижване и осъществена рехабилитация за общо 11 хора с увреждания от сдружението.

Каузата тази година прегърнаха златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика, Тервел Пулев, Йордан Йовчев, Теди и Силвия Кацарови, Люси Дяковска, Марияна Попова, цигуларят Васко Василев, Орлин Павлов, Нели Петкова и Невена Пейкова, бронзовата олимпийска медалистка Елица Янкова, екипът на „Шоуто на Слави“.  Благодетели от Пазарджик са отново младата дизайнерка от Лондон Иванка Христова и художникът – фотограф – Мария Баракова Радева.