Снимка: Николай Радулов

Международните шахматни майстори IM Димитър Лалев и IM Атанас Димитров ще повдигнат спортните страсти ден преди турнира, като изнесат сеанс на 05 април 2019г от 18.00ч в ресторанта на хотел Court Inn. Записването на всички желаещи да премерят сили с шампионите е непосредствено преди сеанса. Участието е безплатно.

Любопитен факт е,че Атанас Димитров и Димитър Лалев са изнасяли сеанс и в предишни издания на международния турнир по шахмат провеждан в Панагюрище, по покана на председателя на ШК „Оборище“ Христо Костурков.
Атанас Димитров е международен майстор по шахмат. Роден на 11 март 1967 година. Председател на Шахматен клуб „Шумен 2005“. Участвал е в предишни издания на Международния открит турнир по шахмат в Панагюрище. През годините е участвал в множество турнири. Негови възпитаници са Нона Мирчева и Борис Иванов, които стигат до шампионски титли. По известен е в Гърция където има състезателен период за елитни гръцки отбори и голям треньорски стаж. Голяма част от гръцките участницката група в предстоящият турнир в Панагюрище са негови възпитаници
Димитър Лалев е международен майстор по шахмат. Роден на 16 януари 1960 година. Председател на Шахматен клуб „Пловдив“. Зад гърба си има солидни количество спечелени турнири и сериозен треньорски стаж.
ШК „Оборище“ и ШС „Асарел Медет“ организират VI Международен открит турнир по шахмат, който ще се проведе на 06-07 април в спортна зала „Арена Асарел“. Броят на участниците надхвърля 100. Има засилено международно присъствие на състезатели от Кипър, Гърция, Франция и Македония.
Повече информация за регламента и програмата на VI Международен открит турнир по шахмат може да следите във фейсбук събитието на ШК „Оборище“