Областният кръг на конкурса за детска рисунка „Рицарят в мен“ се проведе днес в Пазарджик. Организатор на проявата е Командерия „Св.Св. Константин и Елена“, а домакин на събитието е Младежки дом – Пазарджик.

Конкурсът е създаден по инициатива на рицаря Спас Киричев и бе приветстван от всички Командерии на Ордена на рицарите тамплиери в страната, преди три години той бе вписан и в учебните планове на Министерството на образованието. От тази година конкурсът става международен, а в него ще се включат и деца от другите държави, където съществуват Приорати на Ордена.

28награди

Тридесет и пет деца взеха участие в конкурса, а десет от рисунките са отличени и ще бъдат експонирани по време на Националната изложба в Двореца на децата в столицата. Наградите за отличените – книга за рисуването и грамота връчи Командер Димитър Боянов. Всички участници получиха благодарствени грамоти, а такива бяха предвидени и за преподавателите им.

Преди самата изложба, която ще остане подредена в рамките на още седмица, се състоя и представяне на новоиздадения Алманах на Велик Приорат България на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим, който обхваща периода от 2008 до 2018 година. Екземпляр от него бе дарен на директора на Младежки дом – Инна Церовска, която благодари за сътрудничеството.

28алманах28ина

Общо шест училища от Пазарджик и региона, както и Школата по Изобразително изкуство към Младежкия дом се включиха в инициативата. Тя се провежда за девети път, а от тази година ще бъде и международна, тъй като към българските деца, ще се присъединят и техни връстници от Франция, Гърция, Македония, Русия и Украйна. Голямата награда за малчуганите е годишна стипендия, която се осигурява от Велик Приорат България за даровити деца.

28картина 28картина1

28картина228картина3

28картина4 28картина5