Димитър Спасов и Красимир Костурков от Спортното училище бяха сред смелчаците, които не само се хвърлиха в ледените води, но и показаха бързина и находчивост и първи извадиха кръста на Йордановден.

14-годишният Димитър Спасов извади кръста от водите на река Марица в Пазарджик. Осмокласникът от Спортното училище се хвърли във водата наред със още 30 човека, но пръв успя да намери кръста в студената вода. Димитър тренира джудо в СК „Кодокан“ и учи в Спортното училище още от неговото създаване. А днес той стана и най-почитаният пазарджиклия и стотици жители на града бързаха да се докоснат до него, защото според поверието, който хване кръста ще е най-големият късметлия през годината.

Красимир Костурков пък е още по-малък. Той е ученик в 7 клас на Спортното училище и също тренира джудо в СК „Кодокан“. Краси се състезаваше за кръста с немалко други смелчаци, които се хвърлиха във водите на реката в село Семчиново. 13-годишният ученик обаче се оказа най-бърз.

Димитър и Краси споделиха, че са изключително доволни, защото са се включили в един традиционен български ритуал. И пожелаха на всички хора здрава и щастлива година!