Днес предимно се търсят подови покрития, които да са достатъчно красиви и атрактивни и в същото време изключително дълготрайни и лесни за поддръжка. На всички тези изисквания отговаря гранитогресът, който днес намира приложение в банята, коридора, терасата, кухнята и се предлага в различни видове покрития, размери и цветови палитри. Какви разновидности за под са достъпни в онлайн магазина на Gaudi DS и особеностите по време на избора?

Какъв гранитогрес ще намерите в Gaudi DS

Най-общо казано, в продуктовия ни каталог сме се постарали да осигурим най-добрите и търсени видове гранитогрес за под. Разнообразието от размери и форми също е невероятно. В допълнение към стандартния и най-използван към момента размер от 60х120 см, тук Ви очакват и решения с параметри 20х120 см, 30х60 см, 80х80 см и т.н.

В каталога на нашия сайт също Ви очаква гранитогрес с имитации на различни покрития – дърво, мрамор, паркет, термолющен гранит, едра и ситна мозайка и много други. В допълнение, имате избор от гланцирана, полирана, глазирана или матова повърхност. Всяка от тях е със своите предимства и недостатъци, но изборът Ви трябва да е основан на условията и предпочитанията. Например, при нужда от визуално разширение, изберете огледалните полирани повърхности, които при достатъчно светлина ще осигурят този ефект.

На какво трябва да обърнем внимание преди да купим

  • ако помещението, без значение дали е коридор, баня, кухня или тераса, е ограничено откъм пространство и искате да го разширите визуално, използвайте по-малкия по размер гранитогрес;
  • матовото покритие за под е много по-предпочитано от гланцираното, защото на първо място не е толкова хлъзгаво и на второ – замърсяванията по него не са много видими;
  • преди покупката и избора е редно точно да се премери квадратурата на пода и задължително да се включи и процента фира;
  • за предпочитане е подът да е по-тъмен от стените, именно поради това, че по него замърсяванията са по-малко видими;
  • задължително проверете равнината на основата и нейната здравина и устойчивост и ако има слаби места, непременно ги отстранете преди полагането.

Трябва ли да се обърнем към професионалисти при поставянето

Ако никога преди това не сте лепили гранитогрес, то със сигурност ще е наложително да се възползвате от услугите на експерт. Това важи също, ако Вие самите не сте специалист, защото зад привидно лесния процес на лепене и полагане стоят много дребни специфични особености, неспазването на които със сигурност няма да доведат до желания резултат.

Също така, за лепенето на гранитогреса се изискват специални инструменти, с които само професионалистите разполагат, което им дава и предимство да създадат желания краен резултат – еднакво ниво между плочките, добре оформени фуги, цялостна визия и дълготрайност.