„За последните 4 години 21 300 души са се изселили от област Пазарджик и ще насочим усилията си да запазим малките населени места и общини. Предвиждаме пакет от мерки, чрез които общините да имат осигурени средства да поддържат инфраструктура, болници, училища. Ако държавата не си е на мястото няма как да има ефективно здравеопазване и качествено образование, да бъде регулатор за бизнеса и гарант за хората.”

Това посочи водачът на листата на Коалиция „БСП за България” Пламен Милев на среща с жители на Ракитово, която се проведе в неделния ден. „Наша цел е да намалим данъчните ставки на храни и лекарства и данъчни облекчения за младите хора, така че когато те започват първата си работа и създават семейства да усещат наистина подкрепата на държавата.

Безплатни детски ясли и градини, например, ще струват на държавата 60 млн. лв. Пари има, но един феодал ги изсипва без смислена визия от джипката. Убеден съм, че можем да си върнем държавата и да сложим край на този феодализъм”, категоричен бе Милев.

Сред обсъжданите теми бяха също екологията и алтернативният туризъм, чието развитие може да помогне на по-малки общини в областта да привличат туристи. В срещата участваха и кандидатите за народни представители Петя Цанкова, Лиляна Мърхова – Присадникова, Гълъбина Карамитрева, Стойко Стефанов, Надя Клисурска – Жекова и Георги Янкулов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!