25 деца и юноши получиха днес своята благодарствена грамота от кмета на Пазарджик Тодор Попов, те са първи в девет вида спорт, подчерта председателката на сдружението „Пазарджик спортува“ и лицето на пазарджишкия спорт Ренета Камберова. Ежемесечното награждаване е част от програмата „Граждански импулс“.

„Искам да имате самочувствието на успешни хора, които са удовлетворени, защото са постигнали върховете в своя спорт. Увереността идва от победите, от самочувствието, че си най-добрият, от увереността, че си най-добрият. Няма да престанем да подобряваме условията и базата ви“ – заяви кметът Тодор Попов по време на церемонията. „Другата седмица предстои откриването на новата спортна база в Спортното училище и първа копка на залата в Зоната на здравето, тя пък трябва да е готова до октомври. За следващата година сме предвидили зала „Хебър“ и парк Стадиона, там ще има комплексно игрище, а за 2023 г. стадиончето на „Младост“.  След като имаме най-добрата спортна база, трябва да докажем и, че сме най-добрите.“ – каза още кметът на Пазарджик.

Чуйте подробности:

Цялата церемония по награждаването на отличените спортисти можете да проследите в следващото видео.

Сред отличените е и Емил Грозданов от СК „Шампион“, припомняме, че само преди броени дни спортистите на клуба спечелиха четири от четири, възможни златни отборни титли, както сребърна и бронзова в Държавното първенство по модерен петобой в Пазарджик Мемориал “Христо Чочев“.

В първия ден от състезанието при  17 годишните с дисциплини плуване 200 м и комбинирана с бягане на 3 по 800 м с три стрелби Емил Грозданов стана държавен шампион с лични постижения в плуването  и комбинираната дисциплина, безапелационен.

Ето какво предстои за Емил, чуйте го от него.

С увереност за успех в Кайро е и треньорът на Емил – Валентин Георгиев. Той определя своя възпитаник като „нешлифован диамант“.

Най-награждаваният клуб днес беше „Кодокан“. Чуйте няколко думи и за тях от Георги Георгиев.