Иван Васев  е новият областен управител на Пазарджик, стана ясно днес след заседанието на Министерски съвет.  Васев сяда в креслото на досегашният губернатор Стефан Мирев, който излезе в отпуск заради участието си в кампанията за парламентарни избори и бе избран за депутат в 45-тото Народно събрание. Неговият заместник стана Йордан Кожухаров, който утре ще предаде символично властта на Иван Васев.

Иван Васев е работил в системата на МВР, като от 2014 г. до 2015 г. е бил зам.-директор на Областната дирекция на МВР-Пазарджик. Дълги години е практикувал като адвокат в Адвокатска колегия в гр. Пазарджик. Завършил е Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност – МВР гр. София.

Новите областни управители вече са избрани и утре в девет часа сутринта ще поемат постовете си, те трябва да гарантират честният вот на предстоящите избори. В четири града няма да бъдат сменяни временно изпълняващите длъжността областни управители, като това са хора, които до момента са били заместник – областни. Те ще трябва да обезпечат „гарантиране и търсене на възможности за честен вот и намаляване на възможностите за купен вот и корпоративен вот“, заяви гласът на кабинета „Янев“ – Антон Кутев.