Ремонтираната в момента спортна зала в Зоната на здравето вече се казва „Иван Симеонов“. Това бе първата точка в дневния ред на днешното заседание на Общинския съвет в Пазарджик. Единодушно съветниците приеха предложениет она кмета Тодор Попов, който припомни заслугите на създателя на Работническото спортно първенство.

„Тази зала е основна за бадминтона и баскетбола, както и за други важни дейности. 92-годишният Иван Симеонов е отдал седемдесет години от живота си за спорта и това е най-малкото, което можем да направим към него като жест. Затова ви моля да подкрепите това наше предложение“ – каза кметът Тодор Попов. Така днес съвсем заслужено залата бе кръстена на Иван Симеонов с 40 гласа.

Цялостна реновация на спортната зала в Зоната на здравето в Пазарджик започна официално преди месец. Ремонтът ще обхване всичко – от покрива до настилките, осветлението, обновяване на двете големи съблекални, санитарните възли към тях, пълна подмяна на офисните части, подмяна на дограмата, ще бъдат обособени два входа – А и Б – за зрители, които ще влизат от двете страни, ще има 100 седящи места с трибуни.

Действащият и към днешна дата председател на Общинския работнически спортен клуб в града Иван Симеонов е роден на 5-ти август, 1930 г. в пловдивското село Драгомир. 23 години по-късно животът го отвежда в Пазарджик, след като получава назначение за инструктор в Околийския комитет за физкултура и спорт. От тогава до днес е отдаден изцяло на туристическа и спортна дейност.

Като профсъюзен деец с направление „Спорт” в Пазарджик Иван Симеонов има големите заслуги за построяването на първия закрит плувен басейн, спортна зала „Дружба” и неговата най-голяма гордост – някогашният работнически спортен комплекс „Сотир Сотиров – Сотката”, по-известен сред пазарджиклии като Зона на здравето.

През 1997 г. по инициатива на Иван Симеонов се възраждат общинските работнически спортни игри, които за кратко време стават най-масовите в новата история на България. Пак той подема и кампания за набиране на средства за изграждане на бюст-паметник на големият наш революционер Христо Ботев, какъвто до този момента в Пазарджик няма.  Иван Симеонов е почетен гражданин на Пазарджик и заслужил деятел на спорта.

Доайенът на пазарджишкия спорт: Развълнуван съм, благодаря за високата оценка