Анна ГЕОРГИЕВА, треньор

За радост на треньорите в клуба и почитателите на плуването в Пазарджик спортистка на СК“Шампион“ спечели медал на Държавното първенство по плуване,което се проведе в 5 дни в гр.Бургас.В състезанието взеха участие над 640 състезатели от 57 плувни клуба от страната.

Теодора Маринова е на 14 години. От 4 годишна посещава занимания по плуване в ОПК“Христо Чочев“.Теди е ученичка в Спортно училище Пазарджик,специалност модерен петобой.Тренира плуване,бягане,стрелба,фехтовка,езда,колоездене.

Теодора Маринова спечели сребърен медал в дисциплината 100 св.стил с лично време 1,01,88.На стотни остана от бронзовия медал на 200св.стил,с 4 резултат.Лични времена постигна също на 50св.стил,50 и 100 гръб,като на всички свои плувания се класира в призовата десятка.

В състезанието взеха участие също Томас Григоров,с отлични резултати на 50 ,100,200 св стил и 50 бътерфлай,Васил Топалов,Антон Велчев,Георги Илиев,Пол Лалов,всички в младша възраст.Състезанието беше проверка на плувната подготовка на нашите петобойци и резултатите са повод за оптимизъм за отлични класирания през 2022 година. СК“ Шампион“ се гордее със своите състезатели ,които единствени в Пазарджик са печелили медали от Държавни първенства по плуване от 2008 година насам.